Verenigingsmanagement

We komen het bijna dagelijks tegen. Sportclubs waar te weinig vrijwilligers worden gevonden om de club draaiende te houden of activiteiten verder te ontplooien. “Crisis of niet?” Met deze noodoproep begon het bestuur van een sportvereniging zijn brief, verstuurd naar alle leden, om de functie van penningmeester binnen de vereniging vrijwillig in te vullen. Echter vanuit deze, bijna 1.000 leden tellende vereniging, stelde zich niemand beschikbaar voor deze vrijwilligers functie. Teveel werk blijkt een van de belangrijkste redenen te zijn waarom leden (financiële) bestuursfuncties op vrijwillige basis binnen een vereniging of stichting niet op zich willen nemen. Kortom (financieel) sportmanagement is belangrijk om de club of vereniging voort te laten bestaan.

Verenigingsmanager in bestuur

Om de functie van bestuurslid, inclusief administratie voor een vereniging van > 500 leden en aanverwante werkzaamheden, volwaardig in te vullen ben je al snel 6 tot 10 uur per week actief. Ook de ledenadministratie vergt ruim 4 uur per week. De ervaring van de laatste jaren leert dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers met expertise binnen een vereniging te vinden die minimaal dit aantal uren op vrijwillige basis willen opofferen en die dit financiële management ook willen blijven doen.

Vervoort Sport Services is juist gespecialiseerd in het professioneel verzorgen en uitvoeren van de dagelijks terugkerende werkzaamheden van onder andere een penningmeester binnen een vereniging of stichting. Zowel klein- als grootschalig. Wij nemen onder andere de financiële- en leden administratie over en adviseren en begeleiden voorkomende vraagstukken op het gebied van o.a. inkoop, subsidie, marketing en privatisering. Een echte verenigingsmanager met praktijkervaring!

Vervoort Sport Services verzorgt onder andere:

  • Bestuurlijke activiteiten

  • Deelnemen aan vergaderingen
  • Volledige sportverenigingsadministratie
  • Leden administratie
  • Marketing activiteiten en ondersteuning evenementen en sponsoring
  • Advies op het gebied van inkoop subsidie en privatisering
  • Bestuursondersteuning
  • Sportverenigingsmanagement

Vervoort Sport Services is gelokaliseerd in Schijndel. Wij bedienen voornamelijk klanten in de regio Schijndel, Uden , Veghel, Den Bosch en Eindhoven. Maar ook daarbuiten bent u van harte welkom.

Kosteloos de ledenadministratie van uw vereniging organiseren?